ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Μαριναρισμένα φιλετάκια από στήθος κοτόπουλο, με μίγμα από μεσογειακά μυρωδικά, ντομάτα και βασιλικό. Ψήνονται εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χρειάζονται απόψυξη. Σερβίρονται με ψητά λαχανικά ή πουρέ πατάτας, ενώ μπορούν να αποτελέσουν το ιδανικό συμπλήρωμα για τις σαλάτες ή τις μακαρονάδες.

Α/Α ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ Κωδικός Διάρκεια Ζωής
1 φιλετάκια κοτόπουλο (450γρ) 8248 4 μήνες
Σχετικές Συνταγές

Τοποθετήστε τα φιλετάκια στη συντήρηση από το προηγούμενο βράδυ για να ξεπαγώσουν.

Χτυπάτε αν χρειάζεται τα φιλέτα για να πάρουν ομοιόμορφο πάχος περίπου1 εκ.Βάζετε το αλεύρι σε ένα πιάτο, χτυπάτε τα αβγά σε ένα βαθύ πιάτο και αναμιγνύετε τη γαλέτα με την παρμεζάνα, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και λίγο αλατοπίπερο σε ένα τρίτο πιάτο.

 

Αλευρώνετε τα φιλέτα τινάζοντας τα για να φύγει το περισσό αλεύρι, τα βουτάτε στα αβγά φροντίζοντας να πιάσουν καλά παντού, και ύστερα τα τυλίγετε στο μίγμα της γαλέτας, πιέζοντας για να κολλήσει καλά πάνω στα φιλέτα. 

 

Ζεσταίνετε 6 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζετε μέσα τα δύο φιλέτα και τα ροδίζετε καλά, για 4 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά. Τα βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν και συμπληρώνετε με τις άλλες δύο κουταλιές λάδι στο τηγάνι. Ψήνετε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα φιλέτα και τα σερβίρετε ζεστά, συνοδεύοντας τα με λεμόνι.

 

(Ένθετο «Τι να μαγειρέψω» από τις Χρυσές Συνταγές 2/6/13)