Λάχανο βραστό με μπέικον και λουκάνικα Φρανκφούρτης
Βαθμολόγηση χρηστών:
Χρόνος:
1 ώρα
Οδηγίες Μαγειρέματος
Εκτύπωση

Ξεπλένετε το λάχανο σε χλιαρό νερό και στραγγίζετε.  Κόβετε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και το σκόρδο σε μικρά κομματάκια και τα τσιγαρίζετε σε κατσαρόλα. Σβήνετε με το μηλόξυδο. Στην ίδια κατσαρόλα βάζετε το μισό λάχανο. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το 1 γαρίφαλο και νερό, μόλις να τα καλύπτει. Από πάνω ρίχνετε το μπέικον και άλλη μία στρώση λάχανο, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε γαρίφαλο και όσο νερό χρειάζεται για να καλύψει πάλι τα υλικά.  Σκεπάζετε και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά για 30-45 λεπτά έως ότου μαλακώσει το λάχανο.  Όταν το λάχανο είναι έτοιμο, βουτάτε τα λουκάνικα σε ζεστό νερό για 3 λεπτά.  Μεταφέρετε το λάχανο σε πιατέλα και επάνω του βάζετε τα λουκάνικα.  Στο πλάι τοποθετείτε τις πατάτες, γαρνιρισμένες με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Υλικά
  • 1 κιλό λάχανο (κραμπί) ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια
  • ¼ λίτρου μηλόξυδο
  • 2 γαρίφαλα
  • 8 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 150 γρ. λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο και σωταρισμένο
  • 1 κιλό πατάτες βραστές, μικρές ολόκληρες ή μεγαλύτερες κομμένες σε τέταρτα
  • αλατοπίπερο