Η εταιρεία αλλαντικών ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ιδρύθηκε το 1976 από τους αδελφούς Γρηγορίου στην Ποταμίτισσα, όπου προηγουμένως η οικογένεια ασχολείτο για 30 χρόνια με τη βιοτεχνία των αλλαντικών. Το 1978 μετακόμισε στο εργοστάσιό της, στον Ύψωνα.

Το 1990 ανακαίνισε το εργοστάσιο ώστε να συνάδει με τις τότε ισχύουσες Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.


Το 1992 εφάρμοσε για πρώτη φορά σύστημα HACCP για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων.


Το 1997 η εταιρεία συνέστησε κοινοπραξία με την μεγαλύτερη αλλαντοβιομηχανία της Ελλάδας, την Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕ, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει με επιτυχία την ευρωπαϊκή πρόκληση και την οικονομία της ελεύθερης αγοράς. Επιπλέον, στόχος της κοινοπραξίας ήταν η παραγωγή και εμπορία των κορυφαίας ποιότητας και μοναδικής γεύσης προϊόντων ΝΙΚΑΣ στις εγκαταστάσεις της ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ στην Κύπρο.


Εκτός από μια μεγάλη ποικιλία Ευρωπαϊκού τύπου αλλαντικών, συνεχίζεται και η παράδοση της οικογένειας Γρηγορίου στην παραγωγή παραδοσιακών κυπριακών αλλαντικών. Παρασκευάζονται με τις ίδιες ακριβώς συνταγές που τα έφτιαχναν στο αγροτικό κυπριακό σπίτι. Εκείνο που άλλαξε είναι ο αυστηρός και συνεχής επιστημονικός έλεγχος.


Το 2002 η Γρηγορίου πρώτη απ όλες τις Κυπριακές Εταιρείες προχώρησε στην πιστοποίηση τριών συστημάτων διαχείρισης από τους διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς ΚΕΠ, ΕΛΟΤ και IQNET. Έτσι η ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Β.Ε. ΛΤΔ εφαρμόζει πιστοποιημένο σύστημα HACCP για υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ1416, σύστημα διαχείρισης της ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001 και σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 14001.


Η πιστή εφαρμογή των πιο πάνω συστημάτων, ο συνεχής ποιοτικός έλεγχος και το εξελιγμένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αυτοματοποίησης της παραγωγής και της συσκευασίας, διασφαλίζουν την άριστη ποιότητα των αλλαντικών που παράγει η εταιρεία.

 

Τον Μάιο του 2005 μεγάλη φωτιά που προκλήθηκε από ατύχημα, καταστρέφει σχεδόν ολοκληρωτικά το εργοστάσιο της εταιρείας στον Ύψωνα. 

 

Εννέα μήνες μετά ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου. Η νέα βιομηχανική μονάδα κατασκευάζεται από συναρμολογούμενα προκατασκευασμένα στοιχεία από οπλισμένο προεντεταμένο σκυρόδεμα και πανέλλα από ειδική πυράντοχη πολυουρεθάνη (PIR). Η καινούρια αυτή μέθοδος κατασκευής παρέχει μεγάλο πλεονέκτημα ως προς την πυρασφάλεια και υψηλή αντισεισμικότητα.

 

Το διάστημα μέχρι την επαναλειτουργία του εργοστασίου στον Ύψωνα, τα αλλαντικά Γρηγορίου παράγονται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις «Snack» στη Λευκωσία και «ΝΙΚΑΣ» στην Αθήνα, διατηρώντας έτσι τη θέση τους στην κυπριακή αγορά.

 

Τον Νοέμβριο του 2006 ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης και η νέα υπερσύγχρονη βιομηχανική μονάδα, που καλύπτει συνολικά 8000τ.μ., ξεκινά τη λειτουργία της, εφαρμόζοντας και πάλι πιστά τα τρία πιστοποιημένα συστήματα HACCP, ISO 9001 & ISO 14001. 

 

Τον Ιούνιο 2007 η εταιρεία προχωρεί στη μετάβαση από το πρότυπο ΕΛΟΤ1416 (HACCP) για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων στο διεθνές πρότυπο ISO 22000, και επαναξιολογείται επιτυχώς στην εφαρμογή των προτύπων ISO 9001 & ISO 14001. Τον  επόμενο χρόνο λαμβάνει πιστοποίηση για ένα ακόμα πρότυπο, το OHSAS 18001 για Επαγγελματική Υγεία & Ασφάλεια.. 

 

Το 2008 λόγω της απόφασης της Π.Γ. ΝΙΚΑΣ για απεμπλοκή από περιφερειακές επενδύσεις, έγινε εξαγορά του ποσοστού της από την οικογένεια Γρηγορίου.