Τα αλλαντικά ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ φτιάχνονται με μεγάλη φροντίδα και με στόχο να είναι πάντα τα καλύτερα της αγοράς.  Η δική σας συνεργασία είναι πολύτιμη, για να φτάνουν στον καταναλωτή το ίδιο φρέσκα και νόστιμα.

Τη βιτρίνα σας σωστό είναι να την ετοιμάζετε από το προηγούμενο βράδυ ή νωρίς το πρωί. Χρησιμοποιήστε τα 20 προϊόντα που κινούνται περισσότερο και τοποθετήστε πιο κοντά σας εκείνα που έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, δηλαδή κυρίως τα ζαμπονοειδή, για να βρίσκονται κοντά το ένα στο άλλο και κοντά στη μηχανή κοπής.


Ο καλός φωτισμός του ψυγείου σας παίζει μεγάλο ρόλο. Ο κακός φωτισμός αλλοιώνει την εικόνα των αλλαντικών, ενώ το σωστό χρώμα  (με λάμπες ειδικές για προϊόντα  κρέατος) “ζωντανεύει” την εμφάνισή τους.

Ποτέ μην κόβετε στη μέση ένα αλλαντικό για να δώσετε καλύτερη εικόνα στο ψυγείο σας, γιατί έτσι έχετε δύο προσβαλλόμενα κομμάτια αντί για ένα. Προτιμήστε να έχετε π.χ. 3 σαλάμια άκοπα και 1 κομμένο από πάνω, ή 5 άκοπα  και 2 κομμένα για τα προϊόντα που κινούνται πολύ.


Τα αλλαντικά είναι ευαίσθητα στο φως, στην υγρασία και στις υψηλές θερμοκρασίες. Προσέξτε λοιπόν τις συνθήκες διατήρησης τους και συμβουλευθείτε την ετικέτα του κάθε προϊόντος για να δείτε τη διάρκεια ζωής του.


Αφαιρείτε την πρώτη φέτα από όλα τα κομμένα αλλαντικά κάθε μέρα, γιατί αλλοιώνεται η γεύση και παίρνει μυρωδιές από τα γύρω προϊόντα. Για μεγαλύτερη προστασία, καλύψτε τα κομμένα αλλαντικά με διάφανη μεμβράνη.

Όταν κοπεί το σαλάμι αέρος το κομμένο κομμάτι διατηρείται 10-20 μέρες, αφαιρώντας πάντα την πρώτη φέτα, η πάριζα 2-5 μέρες, αλλά τα ζαμπονοειδή είναι πιο ευπαθή και πρέπει να πουληθούν τη μέρα που κόβονται. Τα καπνιστά διατηρούνται 1 μέρα παραπάνω. Ο λόγος για όλα αυτά είναι μόνο η διατήρηση της άριστης γεύσης των αλλαντικών.


Μην κόβετε περισσότερες φέτες απ΄ όσες θα πουλήσετε την επόμενη ώρα. Καλύτερα ο πελάτης να περιμένει λίγο και να πάρει τα αλλαντικά του φρεσκοκομμένα , παρά να τα πάρει αμέσως και να είναι μπαγιάτικα.

Ενημερώστε τους πελάτες σας ότι μπορούν να διατηρήσουν κάποια προϊόντα περισσότερο αν τα βάλουν στην κατάψυξη, όπως το μπέικον, τα χωριάτικα λουκάνικα, τα λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης, και τα λουκάνικα κοκτέιλ.

Καθαρίστε τη μηχανή στο τέλος της ημέρας με σαπουνάδα και απολυμάνετέ την με οινόπνευμα (λευκό ή πράσινο) ή καθαρή βενζίνη.

Ακονίζετε το μαχαίρι της μηχανής κάθε 100 κιλά που κόβετε και καθαρίζετε τη μηχανή όπως περιγράφεται στο (10).  Αρκούν λίγα δευτερόλεπτα ακονίσματος, γιατί αλλιώς “τρώγεται” το μέταλλο και συντομεύεται η ζωή του μαχαιριού.

Μην ξεχνάτε ότι αυτό που “πουλάτε” είναι η καλή και καθαρή εικόνα του ψυγείου σας, αλλά και η δική σας καλή εμφάνιση και διάθεση.