Φασολάδα γιαχνί με χωριάτικο λουκάνικο

  • ΧΡΟΝΟΣ: 2-3h
  • ΜΕΡΙΔΕΣ: 6

Υλικά

Για τα φασόλια:

  • 500 γρ. φασόλια (μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ)
  • 50 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 1 μεσαίο καρότο κομμένο σε κύβους
  • 1 μεσαία πατάτα
  • 3 τμχ. σέλινο κομμένο σε κύβους
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 κεφαλή σκόρδο κομμένη στη μέση
  • 2-3 τμχ. λουκάνικο χωριάτικο
  • 250 γρ. χυμό ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 λίτρο νερό

 

Για το γαρνίρισμα:

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φέτα (προαιρετικά)
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ροδέλα μαύρης ελιάς

Οδηγίες

  • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε.
  • Κόβουμε το λουκάνικο σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε.
  • Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το λουκάνικο και προσθέτουμε τα λαχανικά μας.
  • Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι, τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Ακολούθως βάζουμε τα μουλιασμένα φασόλια, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, την αποφλοιωμένη ντομάτα και το νερό.
  • Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα φασόλια.
  • Προς το τέλος βάζουμε το ψημένο λουκάνικο.
  • Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  • Γαρνίρουμε με τη φέτα, τον μαϊντανό και την ελιά.

Υλικά

Για τα φασόλια:

  • 500 γρ. φασόλια (μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ)
  • 50 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 1 μεσαίο καρότο κομμένο σε κύβους
  • 1 μεσαία πατάτα
  • 3 τμχ. σέλινο κομμένο σε κύβους
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 κεφαλή σκόρδο κομμένη στη μέση
  • 2-3 τμχ. λουκάνικο χωριάτικο
  • 250 γρ. χυμό ντομάτας
  • 400 γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 λίτρο νερό

 

Για το γαρνίρισμα:

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φέτα (προαιρετικά)
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ροδέλα μαύρης ελιάς