Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας, καπνιστό σαλάμι & φέτα

  • ΧΡΟΝΟΣ: 30mins
  • ΜΕΡΙΔΕΣ: 4

Υλικά

Για τα ζυμαρικά:

  • 3 λίτρα νερό
  • 500 γρ. ζυμαρικά spaghetti  
  • Αλάτι

 

Για τη σάλτσα:

  • 1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 τσίλι κόκκινο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας 
  • 400 γρ. ντομάτα σε χυμό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 150 γρ. καπνιστό σαλάμι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • Ελαιόλαδο

 

Για το γαρνίρισμα:

  • φέτα για το γαρνίρισμα
  • ξηρό μπούκοβο  

Οδηγίες

Για τη σάλτσα:

  • Προσθέτουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε.
  • Σοτάρουμε το κόκκινο κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Ακολούθως βάζουμε τον χυμό ντομάτας και ζεσταίνουμε μέχρι να δέσει σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Προς το τέλος προσθέτουμε το καπνιστό σαλάμι, το φρέσκο κρεμμύδι και τον μαϊντανό.

 

  • Για τα ζυμαρικά:
  • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, αλατίζουμε και ζεσταίνουμε.
  • Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε μέχρι να γίνουν al dente.
  • Σουρώνουμε και μεταφέρουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  • Γαρνίρουμε με φέτα και μπούκοβο.

Υλικά

Για τα ζυμαρικά:

  • 3 λίτρα νερό
  • 500 γρ. ζυμαρικά spaghetti  
  • Αλάτι

 

Για τη σάλτσα:

  • 1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 τσίλι κόκκινο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας 
  • 400 γρ. ντομάτα σε χυμό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 150 γρ. καπνιστό σαλάμι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • Ελαιόλαδο

 

Για το γαρνίρισμα:

  • φέτα για το γαρνίρισμα
  • ξηρό μπούκοβο